Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Vadyba>Kokybės vadyba>Kokybės vadybos sistema įmonėje
   
   
   
-1
naudingas 0 / nenaudingas -1

Kokybės vadybos sistema įmonėje

  
 
 
1234567891011121314151617181920212223
Aprašymas

Įvadas. Kokybės vadybos samprata. Kas yra visuotinės kokybės vadyba. Kokybės vadybos principai ir efektyvus vadovavimas. Kokybės planavimas. Kokybės kontrolė ir užtikrinimas. Visuotinės kokybės vadybos principų įgyvendinimas organizuojant įmonės veiklą. Įmonės pristatymas. Įmonės gamybinis procesas. Visuotinė kokybė gamyboje. Gamybos valdymas. Reikalavimai gamybai. Gamybos planavimas. Užsakymai gamybai. Gamybos pasiruošimas darbui. Medžiagų, žaliavų, maisto priedų užsakymas. Žalio pieno priėmimas. Pieno apdirbimas. Savikontrolė pagal RVASVT (rizikos veiksnių analizės ir svarbiųjų valdymo taškų sistema). Kokybės tikslai. Išvados.

Ištrauka

Visuotinės kokybės vadyba yra palyginti naujas dalykas ne tik mūsų šalyje, bet ir visame pasaulyje. Šios disciplinos atsiradimą stimuliavo konkurencinė kova, kai per ketvirtį amžiaus po Antrojo pasaulinio karo Japonijos verslininkai sugebėjo pavyti ir pralenkti JAV ir Europos verslininkus produktų kokybės ir produktyvumo lygiu.
Visuotinės kokybės vadyba padeda ne tik sukurti kokybiškus produktus, kurie geriausiai tenkintų vartotojų poreikius, bet ir išvengti nuostolių, taigi pagaminti produktus pigiai.
Rinkos ekonomikos sąlygomis kiekviena organizacija dalyvauja konkurencinėje kovoje dėl vartotojų, išteklių ir t.t. Šiuolaikiniai globaliniai socialiniai ir ekonominiai procesai, technologinė pažanga aštrina konkurencinę kovą, todėl organizacijos turėtų ieškoti galimybių stiprinti konkurencinį pajėgumą. Konkurencinį pajėgumą apsprendžia organizacijos kompetencija, t.y. gebėjimas generuoti tam tikros vertės produktus vartotojams. Jei organizacija pajėgs generuoti didesnės vertės produktus, geriau tenkins vartotojų poreikius ir lūkesčius, palyginus su konkurentais, organizacija bus potencialiai konkurencingesnė rinkoje.
Temos aktualumas – visuotinės kokybės vadybos tema yra ganėtinai svarbi ir aktuali šiandien, nes tik ji pakelti įmonių konkurencingumą rinkoje. Įstojus į Europos Sąjungą Lietuvai tai ypač aktualu. Kokybės gerinimas – tai procesas be pabaigos, todėl mūsų gaminamų pieno produktų kokybę būtina pastoviai gerinti, o tai pasiekti galima tik su VKV pagalba.
Darbo tikslas: išanalizuoti visuotinę kokybės vadybą ir susipažinti su jos taikymu įmonėje.
Darbo objektas – informacija apie Visuotinę kokybės vadybą, bei gamybinės įmonės kokybės vadovas.
Analizei atlikti buvo iškelti šie darbo uždaviniai:
Išsiaiškinti pagrindinius VKV principus;
Susipažinti su Visuotinės kokybės vadybos (VKV) principų įgyvendinimu organizuojant įmonės veiklą;
Detaliai apžvelgti įmonės gamybos valdymą VKV aspektu.
Darbo metodas – mokslinės, publicistinės bei internetinės literatūros analizė bei įmonės dokumentacijos apžvalga. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-01-04
DalykasKokybės vadybos kursinis darbas
KategorijaVadyba >  Kokybės vadyba
TipasKursiniai darbai
Apimtis22 puslapiai 
Literatūros šaltiniai8
Dydis46.03 KB
Autoriusuudra
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas4
Mokytojas/DėstytojasUrbonienė
Švietimo institucijaŠiaulių Universitetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Kokybes vadybos sistema imoneje [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Kursiniai darbai
  • 22 puslapiai 
  • Šiaulių Universitetas / 4 Klasė/kursas
  • Urbonienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
-1
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą