Išplėstinė paieška
 
 
 
Pradžia>Vadyba>Kokybės vadyba>Maisto produktų saugumo valdymas
   
   
   
naudingas 0 / nenaudingas 0

Maisto produktų saugumo valdymas

  
 
 
1234567891011121314151617181920
Aprašymas

Įvadas. Maisto technologija. Produktas kokybės komunikacijoje. Produkcijos kokybė ir jos vertinimas. Nauji reikalavimai produkcijos kokybei. Kokybė ir ją kuriančių veiksnių visuma. Lietuvos maisto kokybės ir saugos tinklas. Išvados.

Ištrauka

Kokybės problema yra viena iš sudėtingiausių šiuolaikinių problemų. Šios problemos sudėtingumas slypi daugelyje aspektų, kurių kiekvienas apibūdinamas savais tinklais ir reikalauja savarankiškų tyrimų.
Savalaikis ir sėkmingas produkcijos kokybės gerinimo problemos sprendimas turi pirmaeilę ir lemiamą reikšmę ekonominio, socialinio ir mokslinio-techninio progreso spartinimui.
Paskutiniaisiais dešimtmečiais kokybės problema labai paaštrėjo. Tai atsitiko dėl objektyvių priežasčių. Visų pirma, mokslinio-techninio progreso tempai sudarė sąlygas visiškai naujiems pramonės gaminiams, sudėtingos konstrukcijos, sunkiai valdomoms techninėms sistemoms atsirasti.
Kokybės gerinimo darbe dalyvauja šimtai, tūkstančiai specialistų, milijonai darbuotojų, platus ratas mokslininkų, todėl labai svarbu turėti supratimą apie įvairias kokybės gerinimo problemas, būdus bei produkcijos kokybės valdymą.
Darbo tikslas – aprašyti maisto produktų saugos valdymo ypatumus.
Darbo uždaviniai:
1. Aptarti, kaip apibūdinamas produktas kokybės komunikacijoje.
2. Aprašyti maisto technologijos ypatumus.
3. Paanalizuoti produkcijos kokybę ir jos vertinimą.
4. Aptarti naujus reikalavimus produkcijos kokybei.
5. Išanalizuoti kokybės sąvoką ir ją kuriančių veiksnių visumą.
6. Supažindinti su Lietuvos maisto kokybės ir saugos tinklo projektu.
Maisto technologija remiasi maisto produkcijos, maisto gaminių perdirbimo ir pristatymo technologiniais aspektais.
Maisto technologija apima daug chemijos technologijų principų, taikomų maisto medžiagoms. Augalų ir gyvūnų genetinė technologija paprastai nėra maisto technologo darbas.
Ši veikla apima daug sričių, įtraukiant daug skirtingų disciplinų. Tarp jų svarbiausios šios veiklos sritys:
Naujų maisto produktų gamyba.
Mechanizmų ir procesų maisto gamybai projektavimas, tokių kaip homogenizavimas, maisto priedai, skonio suteikimas (kvapai), dažai, pasterizavimas, fermentavimas.
Maisto produkcijos biotechnologiniai procesai.
Maisto įpakavimui skirtų medžiagų pasirinkimas ir dizainas.
Maisto produkcijos laikymo sąlygos.
Maisto produkcijos kokybės valdymas.
Maisto saugumo rodikliai, naudojami maisto gamybos.
Projektai ir procesai mikrobiologiniams ir cheminiams maisto bandymams.
Maisto technologija yra tiesiogiai ar netiesiogiai susieta su kitais maisto gamybos aspektais, tokiais kaip:
Maitinimas.
Žemės ūkio mokslai.
Žvejyba.
Gyvulininkystė.
Augalų auginimas.
Žemės ūkio mechanizmai.
Nežiūrint to, kad maisto kokybę bei saugumą būtina kontroliuoti ir valdyti, tai yra sunkiai reguliuojama veikla [3]. ...

Rašto darbo duomenys
Tinklalapyje paskelbta2007-03-19
DalykasKokybės vadybos referatas
KategorijaVadyba >  Kokybės vadyba
TipasReferatai
Apimtis18 puslapių 
Literatūros šaltiniai5
Dydis30.99 KB
AutoriusJurgita
Viso autoriaus darbų3 darbai
Metai2006 m
Klasė/kursas5
Mokytojas/Dėstytojasprof. J.Ramanauskienė
Švietimo institucijaAleksandro Stulginskio universitetas
FakultetasEkonomikos ir vadybos fakultetas
Failo pavadinimasMicrosoft Word Maisto produktu saugumo valdymas [speros.lt].doc
 

Panašūs darbai

Komentarai

Komentuoti

 

 
[El. paštas nebus skelbiamas]

 
 
  • Referatai
  • 18 puslapių 
  • Aleksandro Stulginskio universitetas / 5 Klasė/kursas
  • prof. J.Ramanauskienė
  • 2006 m
Ar šis darbas buvo naudingas?
Taip
Ne
0
0
Pasidalink su draugais
Pranešk apie klaidą